Thursday 13 January 2011

Tорта от кайма

Ето още една рецепта с много ниско съдържание на въглехидрати и същевременно адски вкусна. Според количеството, ястието е подходящо за НВД и ВМ-НВД.  Можете да импровизирате и да добавите други съставки и да направите ястието дори още по-вкусно :)

Продукти:
  • Кайма
  • яйца 
  • кашкавал 
  • моркови, кисели краставички, стерилиризани гъби
  • копър, черен пипер, чубрица, сол
В добре намазнена тава се слага равномерен пласт от  предварително смесените кайма, яйца,черен пипер и чубрица и се повдига леко около стените. Слоя не трябва да бъде по дебел от 1 см. Върху каймата се слагат ситно нарязаните зеленчуци и копър, сол (и каквито още подправки си пожелаете на вкус). Зеленчуците се покриват плътно с втори слой кайма. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна. Трябва да отливате периодично водата която се отделя при печене от каймата и зеленчуците. Когато е почти готова, тортата от кайма се изважда и се поръсва с настърган кашкавал, след което се връща да се допече.

С благодарност към Veronique за вкусната идея.